Julklappar

Idag är det dan före dopparedagen. Nu har jag varit ute till nära och kära och lämnat över små julpresenter. Så roligt att få göra det. En höjdpunkt under julfirandet att få ge sina kära julpresenter. Imorgon ska jag åka till barn och barnbarn i Stockholm. Så idag blir det till att slå in fler paket..

Förr i tiden, på min mormors, tid, fick man något man behövde i julpresenten. Ett par långstrumpor kanske, som var stickade av ull från gårdens får. Nu har vi ett crescendo av klappar, omsorgsfullt inslagna på det mest konstfulla sätt. Vi har ju den möjligheten.

Var kommer traditionen ifrån, att ge varandra julklappar? Fyller du år eller fyller jag år? Nej. Det är en annans födelsedag vi firar Jesus födelse.

Jag är ingen teolog, men jag tror att seden att ge varandra julpresenter är för att minnas de tre vice männen som kom med presenter till Jesus.

”De gick in i huset, och där fann de barnet och Maria, hans mor, och föll ner och hyllade honom. De öppnade sina kistor och räckte fram gåvor: guld och rökelse och Myrra”
Matteus 2:11

Jesus säger på ett ställe i Bibeln: ”Sannerligen, vad ni inte har gjort för någon av dessa minsta, det har ni inte heller gjort för mig
Matteus 25:45

Märkligt uttalande. Det vi gör mot vår nästa, det gör vi också mot Jesus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: