Annandag jul

Sankt Stefanos
Bilden hämtad från Wikipedia

Visste du att annandan firas till minne av Sankt Stefanos. Han anses vara den första kristna martyren som dödades för sin tro på Jesus. Han stenades till döds. Man kan läsa om det här i Apostlagärningarna 7.

Nu har jag varit i Stockholm och firat jul med barn och barnbarn. En resa på ca 60 mil. Först tänkte jag åka tåg. Men på grund av pandemin avstod jag. Jag hörde från andra att folk inte visar hänsyn. Nu är det obligatoriskt att använda munskydd i kollektivtrafiken, men det struntar folk i. Jag valde bilen.

Min bil mår inte bra. Den spökar. Den vibrerar när jag kör på motorvägen. Ibland. Var till bilverkstan, men de hittar inget fel.Var på bilbesiktning för någon vecka sedan.. Besiktningen gick igenom utan anmärkning. Gick till verkstaden igen. De gjorde någon justering. De sa att det är ingen fara att köra bilen. Men den fortsätter att vibrera.

OK. Jag litar på verkstan och kör till Stockholm. Halvvägs till Stockholm börjar värmen försvinna i kupén. Det är -14 grader ute. Det blir kallt. Men så kommer värmen tillbaka. Så håller det på flera gånger. När jag kommer till Stockholm blir det kallt igen. Vad ska jag göra? Lämna bilen i Stockholm och åka tåg hem. Man kan ju bli sjuk om man ska sitta i kyla i flera timmar.
Att lämna bilen går ju inte. Jag har 2,5 mil från tågstationen och hem. På juldagen är allt stängt så hyra bil är väl inget alternativ.

Jag bestämmer mig för att chansa. Ber om att få låna lite extra kläder och sätter mig i bilen och åker hem. Kupé värmen fungerar hela vägen.

När cirka 5 mil återstår börjar något skorra i bilen. Ljudet kommer och går. Så småningom försvinner ljudet helt.

Gissa om jag var orolig under resan. Kallt och mörkt ute. Men så kommer orden
”Allt ju vilar i min faders händer, skulle jag som barn väl ängslas då.” Strofen ur psalmen ”Blott en dag”. De orden bar. Jag blev förhållande vis lugn ändå. Och resan gick bra. Inga incidenter.

Tänk att få blivit begåvad med den här tron! Den bär genom livet. Ger styrka och trygghet när det känns motigt i livet. Och det går bra. Hjälparen finns där. Hela tiden.

Så kunde det gått

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: