Bönesvar

Jag skrev igår att jag upplevt att Gud hör bön. I stunder av oro och uppgivenhet har han funnits där. Jag är ingen teolog. Jag kan bara berätta om mina egna upplevelser. Och de är påtagliga.

Ett exempel bland många. Jag var så orolig för vår son. Under en tid i tonåren var det nog lite busigt. Jag bad: Käre Jesus, se efter och skydda vår son. Jag älskar honom så mycket.” Då kom orden som ett slag rakt i bröstet: ”Jag älskar honom också” Var kom orden ifrån? Jag hörde inte orden, men de träffade mig lika starkt som om någon sagt det. Jag blev helt lugn. Herren älskar honom också. Då behöver inte jag oroa mig. Det finns en högre makt som skyddar.

Ett annat exempel. Jag var inne i en period av kris i livet. Människor som stod mig nära och som jag litade på, visade sig vara mina bittra fiender. Jag grälade på Gud. ”Varför tillåter du det här?” Då kom orden, precis som förut. De träffade mig rakt i hjärtat trots att jag inte hört någon röst. Orden var: ”Det onda som sker kommer inte från mig”. Precis. Det finns ju onda makter i världen. De som bara ser till sitt och skadar andra.

Sterva ( Lucifer, Belsebub, Den onde) skyr inga medel för att nå sina mål

Jag har på mitt eget sätt försökt förklara fenomenet ”den tysta rösten”. Kyrkan talar om Treenigheten. Fadern, Sonen och Den Heliga Anden.

När Jesus skulle lämna jordelivet och sina lärjungar sa han till dem :”Men Hjälparen, den heliga anden som Fadern skall sända i mitt namn, han skall lära er allt och påminna er om allt som jag har sagt er.” Joh 14:25-26 och
Men jag säger er sanningen: det är för ert bästa som jag lämnar er. Ty om jag inte lämnar er kommer inte Hjälparen till er. Men när jag går skall jag sända honom till er.” Joh 16:7

Min förklaring är att det är Hjälparen = Den Heliga Anden som talat till mig.

Om du tror, kan du säkert få uppleva samma saker som jag.

Tro på Jesus. Han tar emot alla som söker honom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: