Ondskan

Ondskan lockar och bedrar

Människor har frågat: ”Om det finns en god Gud, hur kan då världen se ut som den gör?” Den frågan ställde också jag när jag blev drabbad av ondskan. Som jag berättade igår grälade jag på Gud och frågade hur han kunde tillåta det som sker. Och jag fick svaret: ”Det onda som sker kommer inte från mig”. Det kändes som att jag inte stod ensam utan hade stöd. Dessutom hände något som jag uppfattade som ett mirakel. Många gånger när jag ber, ber jag om ett tilltal från Herren genom att blunda, sätta två tummar mellan bladen i en stängd Bibel och öppna Bibeln där tummarna sitter. Så många gånger jag fått svar på mina frågor. Under den här krisen fick jag ett tilltal som fick mig att häpna. Mina ögon föll på följande vers :
Men den förtjänsten har du, att du avskyr nikolaiternas gärningar, som jag också avskyr.” Uppenbarelseboken 2:6
Huvudpersonen i mitt drama har namnet Nikolai som andranamn. Det kan inte vara en slump att jag hamnade på den här versen, bland alla tusen sidor som Bibeln innehåller. Det visar att Herren är med. Det är som vår pastor sa: ”Man är inte vaccinerad mot prövningar även om man är kristen. Men man får hjälp att gå igenom dom.

Om alla vore kristna, skulle då världen se ut som den gör? I Bibelns sista bok, Johannes uppenbarelse, finns en hel del skrivet om den onda makten och vad som kommer hända med den.

En symbolisk bild av den onde – Hin. (Förr sa de gamla Hin Håle)

Den onde lockar och bedrar. Jag kallar den onde för Hin, inte Han, Hon eller Hen.
Hin använder andra människor i sina egna syften, för att inte avslöja sig själv. Manipulerande, hänsynslöst och utan empati. Vem som helst kan bli drabbad. Om Hins planer krossas, förvandlas Hin till något groteskt.

Nu avslöjar sig Hin. Det som händer är inget som vanliga människor klarar av att göra. Vad efterlämnar den här varelsen? Det andra människor byggt upp, förvandlas till spillror. Det är en symbolisk beskrivning. I verkligheten kan det vara fråga om ärekränkningar, ta bort ära och heder från människor, splittrade familjer, brustna relationer, övergivenhet, olycka, sjukdom och död. Och Hin gläder sig över sina prestationer.

Död och förintelse.

Är det konstigt om världen ser ut som den gör? Alla försvarslösa människor drabbas.

Är då allting helt kört? Inom den kristna religionen finns något stort, något som saknas i de flesta andra religioner – FÖRLÅTELSEN. Det vill jag utveckla imorgon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: