Nåden

Kristna är inte perfekta, bara förlåtna

Därmed ville han (Gud fader) för kommande tider visa den överväldigande rika nåden i sin godhet mot oss genom Kristus Jesus. Ty av nåd är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det. Det beror inte på gärningar, ingen skall kunna berömma sig. 
Efesierbrevet 2:7-9

Det är vår tro som gör att vi blir friköpta (frälsta) och förlåtna. Inte våra gärningar. Det är Guds gåva. Man behöver inte prestera en massa saker. Man duger ändå. Vi är alla mänskliga och gör fel ibland.

Jag mötte en kvinna en gång som sa att hon tyckte att de frireligiösa tyckt sig vara märkvärdigare än andra. Så sorgligt att höra. Vi är mer ödmjuka än de flesta andra. Alla är välkomna till vår kyrka. Alla är lika värdefulla. Vi har olika gåvor, men ingen är förmer än den andra.

Det som skiljer oss från andra kanske är att vi är trygga i vår tro och fått frid, trots våra skavanker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: