Vad är en kristen?

I Netflix-dokumentären The Crown, som handlar om det engelska kungahuset, möter drottning Elizabeth den amerikanske evangelisten Billy Graham. Han var andlig rådgivare åt flera amerikanska presidenter t.ex. Truman, Eisenhower, Nixon, Lyndon B. Johnson, Bill Clinton, Bush med flera. Han var även känd i Sverige. På 70-talet predikade han i Scandinavium och Älvsjömässan inför ett stort antal deltagare.
Han dog 2018, 99 år gammal


I mötet med drottningen ställer Billy Graham frågan:
Vad är en kristen?” Han svarar själv på frågan:
Det betyder att man har ett personligt förhållande till Herren Jesus Kristus. Ni har tagit emot Jesus som er frälsare. Han hänvisar till bibelstället Kolosserbrev 1:27: denna hemlighet, vilken är ”Kristus i eder, vårt härlighetshopp”

Drottningen säger: ”Jag ser mig som en enkel kristen. Det är kristna värderingar som stärker mig och ledsagar mig.”

Vad är kristna värderingar? Svaret på den frågan får man endast om man läser Bibeln, och då Evangelierna i Nya testamentet. Det är fyra böcker som handlar om Jesus liv och vad han sa. Om man inte läser det, hur ska man då veta vad kristna värderingar är?

Läs Bibeln och rädda din själ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: