Tjugondag Knut

Helgonet Knut Lavard
Bilden hämtad från Wikipedia

Nu är julen slut. Idag, den 13 januari, är det Tjugondag Knut. Det har gått 20 dagar sedan julafton och firas som slutet på julen. Idag brukar man ha julgransplundring. ”Tjugondag Knut kastas granen ut”.

Dagen fick Knuts namn till minne av helgonet Knut Lavard som mördades den här dagen.

Jag förstår inte. Hur kan människor kan vara så grymma mot varandra? Plåga och mörda varandra! I alla tider! Jag begriper det inte. På yttersta domen får var och en stå till svars för sina handlingar.

Om människor vore kristna och levde efter kristna värderingar, skulle inte världen se ut som den gör. Fri från våld och förtryck. Fri från krig och konflikter. Fri från flyktingar som måste fly för sina liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: