Biverkningar

Ont i hjärtat

Det här blir en slags dagbok över min sjukdom. Jag berättade i förrgår att sjukhuset larmade om att mitt hjärta kan ha påverkats av medicinerna och att jag skulle åka till akuten. Ambulanspersonal kom och kollade EKG och annat. Allt såg bra ut så jag behövde inte åka till akuten. Jag har aldrig haft problem med mitt hjärta eller blodtryck förut.

Men nu har jag börjat få ont i hjärtat. Inte så mycket men jag känner av det. Jag borde åka till sjukhuset men jag vill inte. Väntar till i morgon och ser hur det utvecklas. I bipacksedeln till min medicin står att en biverkan kan bli hjärtinfarkt. Dessutom radades det upp en mängd olika allvarliga sjukdomar man kan få. Jag blir häpen. Hur kan man ge sjuka patienter så farliga mediciner?

Igår såg jag en film på Netflix som heter ”Storslagna svampar”. Otroligt intressant och välgjord film. Där berättade en svampexpert att han botat sin mamma från en cancer som läkarna sa var omöjlig att bota. Patienten var dödsdömd men överlevde tack vare svamparna. Den undergörande svampen heter Turkey Tail, Sidenticka på svenska.

Jag Googlade på Sidenticka och fann nätbutiker som sålde produkten. I en butik stod att på grund av myndigheterna får man inte tala om vad produkten är bra för. Så är det. Alternativ medicin får man inte prata om. Är det läkemedelsjättarna som sätter käppar i hjulet för att slippa konkurrens? Pengar, pengar, pengar. Det är pengarna som styr. Butiker som säljer medicinalväxter, får inte heller tala om vad växterna är bra för. Det är som Sven Erik Nordin sagt i sin bok ”Och cancern bara försvann” att vi är utsatta för ett omfattande bedrägeri inom sjukvården. Läkarna får bara ordinera mediciner från de stora läkemedelsjättarna, inget annat. Inte ens om patienten är döende och inget hopp finns.

Skolmedicinen kan dokumenterat ge biverkningar.
Alternativ medicin kan hjälpa utan biverkningar.
Skolmedicinen får användas, men alternativ medicin får inte användas.

På socialstyrelsens hemsida står: ”Varje år blir cirka 35 000 äldre så sjuka av sina läkemedel att de måste ha sjukhusvård.”

Klart jag är orolig. Ska jag dö av biverkningar istället för sjukdomen?

Ingen lever för alltid. Någon gång ska man ju dö.
Döden är viss men dess tidpunkt är oviss.

”Du skapade mina inälvor, du vävde mig i moderlivet. Jag tackar dig för dina mäktiga under, förunderligt är allt du gör. Du kände mig alltigenom,”
‭‭Psaltaren‬ ‭139:13-14‬

Jag sätter ändå min tilltro till Herren. Han säger: ”Känn ingen oro”.
Raderna ur psalmen ” Blott en dag”
”Allt ju vilar i min faders händer,
skulle jag som barn väl ängslas då”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: