Sjuk

Har inte skrivit något på några dagar. Det beror på att jag inte känner mig bra. Tyvärr känner jag av mitt hjärta. När jag ringde min kontaktsjuksköterska och berättade om det skickade hon genast en ambulans. Den medicin jag fått kan medföra hjärtinfarkt. Jag som aldrig haft problem med mitt hjärta förut. Ambulanspersonalens kontroller (EKG och en massa annat) visade inga fel på hjärtat och vi bestämde att jag inte skulle åka till akuten.

Onkologen var inte nöjda med beslutet utan skickade en remiss till närsjukvården och bad att de skyndsamt skulle kontrollera mitt hjärta lite noggrannare, eftersom medicinerna kan medföra hjärtinfarkt, även efter att medicinerna inte tas längre.

Capio Vårdcentral i Kristinehamn gav mig en tid för undersökning 1,5 vecka framöver. Varför låter de mig vänta så länge när det kan vara allvarliga problem med hjärtat? Vårdcentraler är nästan omöjliga att komma intill. Måste jag själv begära att få åka till akuten med ambulans?

I vilket fall känner jag av hjärtat och är mycket svag. Orkar nästan ingenting.

Jag har små Mannakort med små bibelord för uppmuntran och tröst.

På ett kort jag drog på måfå står:
”Känn ingen oro. Tro på Gud och tro på mig
Johannes 14:1

På ett annat kort jag drog står:
”Den som lever och tror på mig ska aldrig någonsin dö.
Johannes 11:26

Dessa ord ger mig tröst och styrka. För visst kan man känna sig deprimerad när krämporna aldrig tar slut. Och modet börjar svikta Och denna pandemi som aldrig tar slut. Nya enorma smittorekord registreras i samhället nu, så jag måste isolera mig hårt. Jag tillhör definitivt en svag riskgrupp. Inte roligt det heller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: